Pleťová kosmetika

Jak vybrat kvalitní řasenku?

RimmelNa trhu existuje několik typů řasenek – prodlužující, zhušťující, voděodolné, různě barevné, a další. Jak si ale vybrat tu správnou a jak jí potom nanášet, aby byl výsledný efekt co nejlepší? To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním článku.

1. Výběr řasenky

Každá řasenka umí něco trochu jiného, vybírejte tedy podle vašich potřeb. Pokud máte řídké řasy, kterým chcete dodat na objemu, sáhněte po objemových řasenkách (často na nich najdete označení “volume mascara”). Pokud si přejete řasy prodloužit, sáhněte po prodlužujících řasenkách s označením “lengthening” nebo “long”. Pokud máte citlivé oči nebo nosíte kontaktní čočky, hledejte na obalu nápis “suitable for contact lens wearers”. Pokud se vám často stává, že se vám řasenka rozmazává, pak sáhněte po voděodolných řasenkách (s označením “waterproof”) – ty také uplatníte v dešti nebo v létě u vody. Ze své zkušenosti mohou říci, že je nejlepší používat dva typy řasenek. Nanést jednu vrstvu zhušťující řasenky a poté jednu vrstvu prodlužující – tak dosáhnete nejlepšího výsledku.

Tip: Řasenka by se měla vyhazovat po 3 měsících (i když se vám to zdá brzy, shodují se na tom oční lékaři).

2. Natočení řas

Pro natočení řas používejte kleštičky. Při jejich používání musí být řasy suché a nenalíčené. Nejprve otevřete oči, kleštičky přitiskněte neblíže ke kořínkům a lehce stiskněte (nepřehánějte to se silou, protože poté by mohly řasy vypadat nepřirozeně „zlomeně“), poté je stiskněte ještě jednou, ale blíže ke konečkům.

3. Aplikace řasenky

Před samotnou aplikací otřete štěteček do papírového ubrousku. Tento trik používají vizážisté a slouží k tomu, aby se otřela přebytečná barva a žmolky, které by se jinak nanesly na řasy. Na nanášení řasenky existují dva postupy. Vždy začněte co nejblíže kořínkům řas a buď štětečkem táhněte do tvaru Z (tím se oddělí jednotlivé řasy a nebudou se slepovat) a nebo při nanášení štětečkem pomalu otáčejte (tím dojde opět k pročesání řas). Poté naneste druhou vrstvu řasenky, ještě než první vrstva zaschne. Pokud by se vám přesto řasy slepily, můžete použít ještě speciální hřebínek, který je rozčeše a oddělí.

Přečtěte si také:  Jaký štětec na make-up?

Tip: Většina žen je zvyklá, že při používání řasenky „pumpuje“ kartáčkem v tubě nahoru a dolů. Jakmile se však do tuby dostane vzduch, začnou se tvořit žmolky a řasenka dříve vyschne.

4. Odlíčení

Nezapomeňte si každý večer oči odlíčit. Pokud půjdete spát s nalíčenými řasami, ráno by jste se probudily s oteklými, napuchlými víčky a hlavně by se vám řasy lámaly a byly by kratší. Pro odlíčení očí si vyberte speciální přípravek (buď ve formě vodičky nebo mléka). Přípravek naneste na vatový tampónek, přiložte na oči a nechte několik sekund působit. Poté lehce stáhnete řasenku jedním tahem směrem do strany. Vyvarujte se časté chybě a „nešmrdlejte“ řasy několikrát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..